Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Életemet a tietekért
  2017-10-02 19:57:04, hétfő
 
  Életemet a tietekért


Tíz évvel ezelőtt tizenhétezer más diákkal együtt egy fiatal kanadai lány is részt vett az Urbanán, az InterVarsity missziói konferenciáján az Illinois Egyetem nagy aulájában. Élvezte a szép énekeket, amelyeket Bernie Smith vezetett. Lelkesen hallgatta az előadókat is. ,,Emlékszem még, milyen hihetetlen örömmel és vágyakozással akartam megismerni és szolgálni Istent. Azóta átkeltem néhány mély vízen, és úgy érzem, írnom kell Önnek" - írta levelében. Közvetlenül a konferencia előtt olvasta két könyvemet, és engem is felfedezett az előadók között. A másik előadó Helen Roseveare volt, az Adjátok nekem ezt a hegyet és más művek szerzője. Abban az időben Barbarát leginkább az indította meg, hogy milyen nagy árat kell fizetnünk, ha Istennek adjuk a dicsőséget. Leveléből az alábbi történetet ismertem meg:
Három évvel az Urbana után feleségül ment Gerry Fullerhez, ,,egy csodálatos emberhez, aki nagy buzgóságot mutatott Krisztus iránt. Szenvedélyesen szeretett minden lelket, együtt érzett a szenvedőkkel, az összetörtekkel, azokkal, akiknek meg kellett ismerniük Jézus Krisztus gyógyító szeretetét." A teológia elvégzése és ifjúsági lelkipásztori munka után börtönlelkész és belvárosi hittérítő lett. Majd feleségül vette Barbarát és együtt szolgáltak a New Brunwick-i Saint Johnban utcagyerekek, büntetett előéletűek és szipósok között.
Elérkezett az idő, amikor Gerry olyan nagy erőbedobással kereste az Urat, hogy Barbara kétségbe vonta saját Krisztus iránti odaszánását. Kész volt-e meghalni az énjének, mint Gerry? Mi késztette arra, hogy ilyen buzgón imádkozzon - egyszer például hajnali négyig? Az Úr iránti szeretete van-e olyan mély, mint férjéé, vagy talán beárnyékolja azt a férje iránt érzett szeretete?
Gerrynek volt egy Gary nevű unokaöccse, ,,nyugodt fiú, egy művész természetével és képességeivel megáldott ember, amit gyerekkorában elfojtottak, és ettől nagyon bizonytalanná és fegyelmezetlenné vált". Egyetlen munkahelyen sem tudott megmaradni, sokszor került összeütközésbe a törvénnyel. Amikor a rokonok beleegyeztek, hogy használhatja a nyaralójukat, betörtek egy szomszéd nyaralóba. A tulajdonos felhívta Gerryt, és közölte, hogy elvitték a puskáját. A betöréssel elsősorban Garyt gyanúsították, de eddig nem akarták bevonni a rendőrséget, míg fel nem hívják Gerryt.
Gerry ,,halálosan megijedt", de tudta, hogy másnap mit kell tennie; teljesen Istenre kell bíznia az ügyet, el kell mennie a nyaralóba, és valahogy rá kell beszélnie az unokaöccsét, hogy adja fel magát a rendőrségen.
Barbarával együtt lefeküdtek. Másnap reggel, amikor együtt imádkoztak, különösen kérte az Urat arra, hogy a Szentlélek erősítse meg Barbarát, hogy fel tudja nevelni a kis Josh-t és Bent. Ne menjen-e el Barbara is Garyhez? Megkönnyebbült, amikor férje nemmel válaszolt. - Ha bármi történik vele, a gyerekeknek szükségük lesz rám - villant át az agyán a gondolat.
Gerry búcsút vett tőle. Barbara böjtölt, imádkozott, gondoskodott a kisfiúkról, a kertben dolgozott, és várt. Egész nap várt. Férje nem jött haza. Nos, hát Gerry úgyis mindig mindenhonnan elkésett. Nyilvánvalóan hosszú beszélgetést folytatnak unokaöccsével. Férje nagyon sokszor próbált segíteni Garynek. Most legyen segítségére az Úr.
Végre egy autó zaja hallatszott. Barbara kíváncsian nézett fel a gyomlálásból. A kanadai királyi lovas rendőrség. Megmerevedett, majd zokogva omlott a fűbe. Gerry meghalt. Ám amikor négyéves és kétéves fia ijedt arcát látta, összeszedte magát, megfogta kis kezüket, és azt mondta nekik, hogy apa Jézusnál van, és most hosszú ideig nem fogják látni. ,,Attól a pillanattól kezdve úgy éreztem, mintha álomban élném át az egész eseményt. Isten körülvett jelenlétével és azzal a mindent legyőző tudattal, hogy ,,minden rendben van". Tudtam, hogy az Úr velünk van".
A gyilkosság szándékos, előre eltervezett emberölés volt. Gary életfogytiglani börtönbüntetését tölti más elítéltekkel, akik Gerry bizonyságtétele nyomán találták meg Krisztust. Szerették Gerryt, de az Ura iránti szeretetből megbocsátottak gyilkosának. Bizonyságtétele nyomán számos ember élete változott meg, de ,,dacára annak a sok jónak, ami halála után történt, mindig ott van a MIÉRT - írja Barbara. - Amint ön mondja, ,,engednem kell, hogy Isten valóban Isten lehessen", még ha nehéz is megmagyarázni egy fáradt, hároméves kisfiúnak, aki az apja után sír: - Hol van apu? Aput akarom!
Az egyik legnagyobb áldás és vigasztalás úgy hat héttel férjem halála után a meglepetés erejével ért. Felfedeztem, hogy gyereket várok, aki hazamenetele előtt fogant. Az Úr tökéletes időzítésére vall, hogy húsvét vasárnapján ajándékozott meg egy gyönyörű gyermekkel - egy kislánnyal, akiért imádkoztam. Marah Grace-nek hívják, mert Isten kegyelme tette édessé keserű vizeimet.
Azt mondják rólam, hogy bátor vagyok, de én nem látok abban semmi különösebb bátorságot, hogy az élet egyik nehéz tapasztalatán megyek keresztül. Isten időben megerősít, hogy meg tudjunk küzdeni a gondjainkkal. Legjobban attól féltem, hogy elveszíthetem Gerryt, de amikor eljött az ideje, Isten a szárnyaira vett, mint egy nagy madár, és sasszárnyon vitt át a viharon.
Hát ez az én történetem. Meg akartam Önnel osztani - valahogy rokonságot érzek önnel. A férjem Isten iránti engedelmességből utazott el, és nagyon is tisztában volt a veszéllyel, mégis letette az életét Krisztusért. Az én feladatom az, hogy kövessem a példáját, és átadjam gyerekeimnek azokat az értékeket, amelyeket Gerryvel közösen vallottunk: mindenekelőtt Jézus Krisztus ismeretét, akit egész valónkkal kell szolgálnunk."
Köszönöm, kedves Barbara, hogy a mindig hűséges és mindenható Úrnak te is hűséges bizonyságtevője vagy. Jim Elliothoz hasonlóan Gerry is tudta, hogy ,,nem bolond az, aki odaadja, amit úgysem tudna megtartani, hogy megnyerje azt, amit nem veszíthet el". Megértette volna a parti őrség jelszavát: ,,Kimenned kell, nem visszajönnöd".

Elisabeth Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: börtönbüntetését, engedelmességből, fegyelmezetlenné, bizonyságtétele, bizonyságtevője, életfogytiglani, konferenciáján, megbocsátottak, megkönnyebbült, szenvedélyesen, összetörtekkel, összeütközésbe, természetével, gyerekkorában, megmagyarázni, tapasztalatán, unokaöccsével, képességeivel, bizonytalanná, mindenekelőtt, börtönlelkész, vágyakozással, lelkipásztori, gyanúsították, elveszíthetem, erőbedobással, nyilvánvalóan, megmerevedett, visszajönnöd, használhatja, beszélgetést, mindenhonnan, hazamenetele, elítéltekkel, beleegyeztek, ajándékozott, fiatal kanadai, szép énekeket, konferencia előtt, előadók között, másik előadó, időben Barbarát, alábbi történetet, csodálatos emberhez, teológia elvégzése, férje iránt, művész természetével, rokonok beleegyeztek, szomszéd nyaralóba, tulajdonos felhívta, betöréssel elsősorban, gyerekeknek szükségük, Illinois Egyetem, Bernie Smith, Helen Roseveare, Gerry Fullerhez, Jézus Krisztus, Brunwick-i Saint Johnban, Szerették Gerryt, Marah Grace-nek, Elisabeth Elliot,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Julian Brass gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Fekete-erdő desszert  Nevem  Hogy lehet megtartani  képre írva  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Alvó cicák  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Makszim Gorkij gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Szívem tiéd  Nem tudhatod  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A jó emberek mindig szépek mar...  Png cica  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy maradéktalanul uralt világ  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Fekete-erdő desszert  Reménység és erő Krisztustól e...  Png lepke  Png rózsa csokor  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Jó éjszakát  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Akarat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alvó cicák  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  Akarat  Png telefon  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Lóhere  Facebookon kaptam Cs Ildikótó... 
Bejegyzés Címkék
fiatal kanadai, szép énekeket, konferencia előtt, előadók között, másik előadó, időben Barbarát, alábbi történetet, csodálatos emberhez, teológia elvégzése, férje iránt, művész természetével, rokonok beleegyeztek, szomszéd nyaralóba, tulajdonos felhívta, betöréssel elsősorban, gyerekeknek szükségük, kertben dolgozott, autó zaja, kanadai királyi, pillanattól kezdve, egész eseményt, mindent legyőző, gyilkosság szándékos, apja után, egyik legnagyobb, meglepetés erejével, gyönyörű gyermekkel, élet egyik, szárnyaira vett, nagy madár, férjem Isten, életét Krisztusért, mindig hűséges, parti őrség, börtönbüntetését, engedelmességből, fegyelmezetlenné, bizonyságtétele, bizonyságtevője, életfogytiglani, konferenciáján, megbocsátottak, megkönnyebbült, szenvedélyesen, összetörtekkel, összeütközésbe, természetével, gyerekkorában, megmagyarázni, tapasztalatán, unokaöccsével, képességeivel, bizonytalanná, mindenekelőtt, börtönlelkész, vágyakozással, lelkipásztori, gyanúsították, elveszíthetem, erőbedobással, nyilvánvalóan, megmerevedett, visszajönnöd, használhatja, beszélgetést, mindenhonnan, hazamenetele, elítéltekkel, beleegyeztek, ajándékozott, gondoskodott, intervarsity, szenvedőkkel, utcagyerekek, jelenlétével, gyomlálásból, gondjainkkal, tizenhétezer, beárnyékolja, nyaralójukat, gyerekeimnek, felfedezett, összeszedte, konferencia, krisztusért, gyilkosának, szeretetből, hallatszott, elfojtottak, rendőrséget, vigasztalás, gyerekeknek, sasszárnyon, felfedeztem, segítségére, munkahelyen, közvetlenül, szolgálnunk, rendőrségen, odaszánását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3682
  • e Hét: 37458
  • e Hónap: 66770
  • e Év: 254572
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.